Hírek

Oldalak

Új licenc vizsgák

Tisztelt Érdeklődő Szakorvosok!
 
A Magyar Közlöny 2024. évi 15. számában a belügyminiszter 7/2024. (II. 12.) BM rendelete módosította a 23/2012. EMMI rendelet 1. Mellékletét, így új licencként bevezetésre került:  "Endoszkópos retrográd cholangiopancreatographia (ERCP)", valamint a "Krónikus gyulladásos bélbetegségek centrum jogú ellátója" szakképesítés.
A 23/2012. EMMI rendelet 13. § (2) alapján az új licencképzés bevezetésétől számított 1 éven belül a bevezetést megelőzően
a) a licenc tartalmával megegyező kompetenciabővítő továbbképzést elvégzett személy vagy
rovat: Egyéb

Nemzeti Vizsgabizottság őszi szakvizsga - jelentkezés

A Nemzeti Vizsgabizottság 2024. május 1. és 31. között szakorvosi, szakgyógyszerészi, szakfogorvosi és klinikai szakpszichológusi, valamint az egyéb egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképesítések (pl. klinikai biokémia, klinikai sugárfizika) szak- és licenc vizsgáinak letételéhez jelentkezési lehetőséget biztosít a 2024-es őszi vizsgaidőszakra.

Jelentkezés és további információ: nvb.okfo.gov.hu.

rovat: Egyéb

Háziorvos, házi gyermekorvos pályázat - Somlóvásárhely

ÁLLÁSPÁLYÁZAT

SOMLÓVÁSÁRHELY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

háziorvos, házi gyermekorvos

Munkakör/feladatkör betöltésére.

Tevékenységi kör (ellátandó feladatok): Somlóvásárhely háziorvosi körzetben (Somlóvásárhely, Somlójenő) háziorvosi, házi gyermekorvosi , valamint iskola-és ifjúság-egészségügyi orvosi ellátás biztosítása a vonatkozó jogszabályok szerint.

Betöltendő állás szakmacsoportja: egészségügy

Betöltendő állás munkakörének szakterülete (munkakörcsalád): Egyéb

rovat: Egyéb

Szigetbecse - háziorvosi praxis

Szigetbecse Község Önkormányzat nevében keresem meg Önöket, mivel a háziorvosi praxisunk 2024. február 1. napjától tartósan betöltetlenné vált. Szigetbecse Községben 2023.08.01. napjával megszűnt a háziorvossal az alapellátásra megkötött feladatellátási szerződés a doktornő külföldre költözése miatt. A háziorvos a praxisjogot térítésmentesen visszaadta az Önkormányzat részére. Önkormányzatának Képviselő-testülete folyamatosan pályázatot hirdet Szigetbecse háziorvosi körzetének ellátására - amely területi ellátási kötelezettséggel jár -, de sajnos legutóbb is  eredménytelenül zárult. Tekintettel, hogy a korábbi háziorvossal 2023.07.31. napjáig volt feladatellátási szerződésünk és jelenleg helyettesítéssel oldjuk meg, Önkormányzatunk bizakodóan ismételten pályázatot írt ki. A háziorvosi körzet vegyes alapellátású (felnőtt korúak és gyermek), valamint az oktatási és nevelési intézmények iskola-egészségügyi orvosi feladatok ellátása és a készenléti ügyelet biztosítása tartozik hozzá.

Szeretnénk a praxis betöltésére vonatkozó felhívást a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar részére megküldeni, hogy az a releváns felületükön ismét meghirdetésre kerülhessen. Kérjük szíveskedjenek a hallgatókat tájékoztatni a lehetőségről.

rovat: Egyéb

Magyar Cochrane Társaság kurzusa

A bizonyítékokon alapuló megközelítés fontossága az onkológiában

A kurzus a bizonyítékokon alapuló orvoslás (EBM) alapvető fogalmainak és módszereinek ismertetésén túl megpróbálja az EBM gyakorlati megvalósításának nehézségeit és lehetőségeit közelebb hozni a hallgatósághoz. A hallgatók mind az orvosi, mind a gyógyszerész szakmai képviselőitől hallhatnak egyéni tapasztalataikról, a számukra kihívást jelentő aktualitásokról.

rovat: Egyéb

Good Clinical Practice. Középfokú Klinikai Vizsgáló Tanfolyam

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy klinikai vizsgálatokban jelenlévő kollégáink részt tudjanak venni Good Clinical Practice képzéseken.

A 2024. április 3-4-én zajló „Good Clinical Practice. Középfokú Klinikai Vizsgáló Tanfolyam” (SE-SZTOK/2024.I./00246) magyar nyelvű képzésünkre nyitott már a jelentkezés. A tanfolyam online, Zoom-rendszeren keresztül kerül megrendezésre, így könnyen elérhető lesz az ország bármelyik pontjáról, sőt, akár külföldről is.

rovat: Egyéb

Letenye II. számú fogorvosi körzet feladatainak ellátására pályázat kiírása

A 20/2024. (III.7.) önkormányzati határozat alapján:
Letenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete az egészségügyi alapellátásról szóló 2015. évi CXXIII. törvény 5.§ (1) bekezdés b) pontja alapján pályázatot hirdet 2024. április 30-i beadási határidővel, azzal, hogy ha eredménytelen a pályázati eljárás, akkor folyamatos hirdetéssel a Letenye II. számú fogorvosi körzete fogorvosi állásának betöltésére, az alábbi felhívást teszi közzé:

PÁLYÁZATI FELHVÁS
a Letenye II. számú tartósan betöltetlen fogorvosi körzetben Fogorvosi feladatok ellátására

Pályázati feltételek:

rovat: Egyéb

Gyermekorvosi pályázati felhívás - Komárom

Pályázat célja: rezidensképzésben (szakorvosi szakképzésben) résztvevő gyermekorvos számára támogatás nyújtása azzal a feltétellel, hogy a rezidens az ösztöndíj elnyerésével támogatási szerződésben vállalja tanulmányainak befejezését követően Komárom településen a gyermekorvosi feladatok ellátását. A pályázatban támogatni kívánt személyek száma: 4 fő.

Pályázati feltételek:

  • a szakképesítés megszerzéséhez megfelelő végzettséget igazoló oklevél, a szakképzésre az egyetemmel megkötött szakképzési megállapodás,
  • büntetlen előélet,

a pályázó vállalja, hogy a házi gyermekorvosi feladatok ellátásához szükséges szakképzést elvégzi.

 

Bővebb információk a mellékelt dokumentációban

Pályázati felhívás

rovat: Egyéb

Jelentkezési lehetőség gyermeksürgősségi orvostan és gyermektraumatológia szakvizsgák letételéhez

Tisztelt Érdeklődő Szakorvosok!
Jelentkezési lehetőség gyermeksürgősségi orvostan és gyermektraumatológia szakvizsgák letételéhez 
A Nemzeti Vizsgabizottság 2024. március 18. és 29. között gyermeksürgősségi orvostan és gyermektraumatológia szakorvosi vizsgák letételéhez jelentkezési lehetőséget biztosít az https://nvb.okfo.gov.hu/ vizsgaszervező felületen.

2024. február 12-én megjelent a Magyar Közlöny 2024. évi 15. számában a belügyminiszter 7/2024. (II. 12.) rendelete az egyes egészségügyi és egészségbiztosítási tárgyú miniszteri rendeleteknek a gyermeksürgősségi és gyermek-traumatológiai ellátással és az egészségügyi ágazati képzésekkel összefüggő módosításáról.

rovat: Egyéb

Felnőtt háziorvosi álláspályázat - Herend

Herend város Önkormányzata pályázatot hirdet felnőtt háziorvos munkakör betöltésére.

A működéshez szükséges infrastruktúra biztosított és szakképzett asszisztenciával rendelkezik. Összkomfortos szolgálati lakás az önkormányzat részéről rendelkezésre áll.

Az állás rezidenssel is betölthető.

Mentor rendelkezésre áll.

A munkaidő határozatlan, heti 40 óra.

Fizetés megegyezés szerint.

A szakvizsga letétele után a praxis vállalkozásban is ellátható.

Állás tervezett betöltésének időpontja: 2024.02.01.

Jánszky Lajos László

Herend Város Önkormányzat

rovat: Egyéb

Figyelem! Pótjelentkezési lehetőség a 2024-es tavaszi vizsgaidőszakra!

A Nemzeti Vizsgabizottság 2024. január 08. és 14. között pótjelentkezési lehetőséget biztosít a 2024. tavaszi vizsgaidőszakra.

Jelentkezni vizsgára az nvb.okfo.gov.hu oldalon keresztül lehet. Jelentkezés előtt kérjük, hogy a lenti tájékoztatók Önre vonatkozó részét elolvasni szíveskedjen. 

Bővebb információk itt található!

rovat: Egyéb

Pályázat - Kunferétói gyermekorvosi feladatok ellátása

Kunfehértó Község Képviselő-testülete pályázatot hirdet a település gyermekorvosi feladatainak vállalkozási formában történő ellátására.

Pályázati felhívás:

Ellátandó feladat:

rovat: Egyéb

Rezidens Ösztöndíj Program Törökszentmiklós

A Törökszentmiklósi Rezidens Ösztöndíj Program teljes dokumentációja az alábbi linken tölthető le:

Törökszentmiklós - Rezidens Ösztöndíj Program

rovat: Egyéb

Debreceni Egyetem - GCP képzés

Tisztelt Kollégák!

A Debreceni Egyetem Gyógyszer- és Élelmiszerfejlesztési Koordinációs Központ Helyes Klinikai Gyakorlat (GCP - Good Clinical Practice) képzést szervez.

Képzés időpontja:           2023. december 8-9.

Jelentkezési határidő:    2023. november 15.

Képzés formája:              online

Program:                          link

Tanfolyam díja:               40 000 Ft

Regisztráció:                    link

Pontjóváírás:                   32 pont, szabadon választható tanfolyam (OFTEX, GYOFTEX)

Vizsga:                              online teszt

Fizetés:                             a Debreceni Egyetem által kiállított számla alapján átutalással

A sikeresen teljesített vizsgát a Debreceni Egyetem GCP oklevéllel ismeri el.

GCP tanfolyam elvégzése kötelező minden klinikai gyógyszervizsgálatban résztvevő orvoskolléga számára, és ajánlott a további közreműködő szakemberek részére.

A képzésről bővebb információt talál a https://konferencia.unideb.hu/hu/GCP oldalon.

Kérdés esetén a DE GyÉFKK munkatársai (Kulcsár Katalin és Zsirosné Paulusz Ibolya) állnak rendelkezésre a klinfarm@unideb.hu e-mail címen keresztül vagy telefonon az 52/411-717/55750 számon.

 

Várjuk a jelentkezésüket!

Üdvözlettel,

Prof. Dr. Páll Dénes

rovat: Egyéb

Fogászati vállalkozás eladó Budapesten!

A XVIII. kerületben két telephelyen – bérleményben működő – NEAK + magánrendelő karbantartott eszközparkkal, bejáratott, nyilvántartott pacientúrájával (~6500 fő) nyugdíjba vonulás miatt eladó, együtt, vagy csak a magánpraxis önállóan.

A rendelő egyik fő értéke, az azonnali folytatás lehetősége. A tulajdonos a praxis átadását segítve a magánrendelőben alkalmazottként tovább dolgozna.

Dr. Szécsi Erzsébet

Tel.: 20/326-1618
www.sze-dent.hu

 

rovat: Egyéb

Good Clinical Practice, Good Vigilance Practice tanfolyamok

Tisztelt Kollégák!

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy klinikai vizsgálatokban részt vevő kollégáink számára lehetőséget biztosítsunk Good Clinical Practice, illetve a Good Vigilance Practice képzésekre a 2023-as évben is. Ezért alábbi továbbképzéseinket ajánljuk szíves figyelmükbe:

  1. Várjuk jelentkezésüket a 2023. október 5-6-án „A farmakovigilancia gyakorlatban – Good Vigilance Practice” elnevezésű angol nyelvű kurzusunkra, mely online stream formájában lesz majd követhető a képzési napokon.

A tanfolyam díja: 70 000 Ft*.

rovat: Egyéb

Magyar Cochrane Tagozat őszi továbbképző kurzusa

Tisztelettel meghívjuk az érdeklődőket következő továbbképző kurzusunkra, melyet a Szegedi Tudományegyetem, Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Karán szervezünk „Bizonyítékokon alapuló egészségügy a megelőző orvoslás szemszögéből” címmel 2023. november 17-18-án.

A Cochrane és ezzel együtt Tagozatunk legfőbb törekvése, hogy az egészségügyi döntések minden egyes beteg esetében a legjobb, legmagasabb szintű információkon alapuljanak. Ennek a célnak a megvalósulását az orvostudomány különböző területein lefolytatott kutatások eredményeinek szisztematikus összegzésével, valamint minél szélesebb körben való elfogulatlan ismertetésével kívánjuk támogatni. Ennek a tevékenységnek képezik részét továbbképző kurzusaink.

rovat: Egyéb

Rezidensi ösztöndíj pályázás részletei

Tisztelt Rezidenseink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az alábbi linken érhető el - az OKFŐ által frissen meghirdetett - rezidensiösztöndíj pályázás részletei: https://rezidens.enkk.hu/

Sikeres pályázást kívánunk!

Szak- és Továbbképző Központ munkatársai

rovat: Egyéb

Pótjelentkezés 2023 őszi szak és licencvizsgára

A rengeteg kérelemre való tekintettel a nemzeti Vizsgabizottság 2023. augusztus 21-27. között pótjelentkezési lehetőséget biztosít.

Jelentkezni vizsgára az nvb.okfo.gov.hu oldalon keresztül lehet. 

Weboldal: https://enkk.hu/index.php/hun/

Tájékoztató:

rovat: Egyéb

Oldalak

You shall not pass!