Feladataink

Nyomtatóbarát változatPDF változat

A Szak- és Továbbképző Központ feladata, hogy - a hazai szükségletek és az európai integráció igényeinek megfelelően - meghatározza és kidolgozza az egyetem továbbképzési célkitűzéseit az orvos, fogorvos, klinikai szakpszichológus gyógyszerész diplomával rendelkező szakemberek számára a Pécsi Tudományegyetemhez tartozó Dunántúli régióban (Baranya, Somogy, Tolna, Vas, Zala megyék).

Ellátja a szak- és továbbképzéssel kapcsolatos szervezési és ügyintézési feladatokat az orvos, fogorvos, klinikai szakpszichológus, gyógyszerész diplomával rendelkezők esetében.

Részt vesz a külső szakképző helyek akkreditációjának előkészítésében, megteremti az akkreditációs eljáráshoz szükséges feltételeket és eljár az akkreditációs kérelmek opponálása során.

Összegyűjti és meghirdeti a régió társintézményeiben kezdeményezett orvostudományi és gyógyszerésztudományi továbbképző kurzusokat, továbbítja a megfelelő Szakmai Kollégiumok felé.

Nyilvántartást vezet a szakképzésben és továbbképzésekben résztvevőkről.

Kapcsolatot tart az Országos Kórházi Főigazgatóság mind a szakképzés, mind pedig a továbbképzés vonatkozásában.

Folyamatosan kapcsolatot tart az orvostudományi egyetemekkel, a Szakmai Kollégiumokkal, a Nemzeti Erőforrás Minisztériummal, különösen annak az Egészségügyért Felelős Államtitkárságával és beépíti munkájába a tapasztalatokat, észrevételeket.

Az egyetem gazdasági igazgatásával együttműködve gondozza és intézi a Szak- és Továbbképző Központ gazdasági ügyeit.

Előkészíti, gondozza és ellenőrzi a külső szakképző helyekkel történő szerződéskötéseket.

A szakképzés befejezésekor a szakterületi grémiumvezető javaslatára abszolutóriumot állít ki.

You shall not pass!